Дали можете да добиете труење со јаглерод моноксид од грејач на природен гас? - Грејачи на гас

Да. Може да добиете труење со јаглерод моноксид од грејач на природен гас. Грејачите на природен гас, како и сите уреди што горат гориво, произведуваат јаглерод моноксид како нуспроизвод на согорувањето. Ако грејачот на природен гас не е правилно проветрен кон надвор од вашиот дом или ако не функционира правилно, јаглерод моноксид може да се изгради до…

Прочитај повеќе

Колкав е животниот век на грејачот на гас? - Грејачи на гас

Очекуваниот животен век на грејачот на гас може да варира во зависност од голем број фактори, вклучувајќи го типот на грејачот на гас, квалитетот на грејачот и колку добро се одржува. Во принцип, сепак, грејачите на гас можат да траат долго време. На пример, гасната печка има просечен животен век од 15-20 ...

Прочитај повеќе

Дали инфрацрвениот грејач ќе ја загрее мојата гаража? -Гаражни грејачи

Инфрацрвениот грејач може да биде ефикасен начин за загревање на вашата гаража. Инфрацрвените грејачи работат на тој начин што емитуваат инфрацрвено зрачење, кое се апсорбира од предметите и површините во просторијата. Ова може да помогне да се загрее просторот порамномерно и поефикасно од другите видови греалки. Инфрацрвените грејачи, исто така, се генерално потивки и енергетски поефикасни од…

Прочитај повеќе

Дали е поевтино да се остави топлината цел ден? - Грејачи на гас

Генерално не е поевтино да ја оставите топлината цел ден. Системите за греење се дизајнирани да се користат само кога е потребно, а континуираното работење на системот за греење може да троши многу енергија и да ги зголеми трошоците за греење. Наместо да ја оставите топлината вклучена цел ден, обично е поисплатливо да го поставите термостатот на…

Прочитај повеќе

Колку долго можете безбедно да пуштате пропан грејач во затворен простор? - Грејачи на гас

Генерално е безбедно да се работи грејач на пропан во затворен простор за кратки временски периоди, сè додека грејачот е правилно вентилиран кон надвор од вашиот дом и се користи според упатствата на производителот. Сепак, важно е да се следи грејачот и нивото на јаглерод моноксид во просторијата…

Прочитај повеќе

Колку долго можете да работите со пропан грејач во затворен простор? - Грејачи на гас

Генерално не е безбедно да се користи грејач на пропан во затворен простор. Пропанските грејачи произведуваат јаглерод моноксид, кој е гас без боја и мирис, кој може да биде смртоносен ако се вдише. Во затворен простор како дом, нивото на јаглерод моноксид може брзо да се акумулира и да стане опасно. Дополнително, грејачите на пропан може да бидат пожар…

Прочитај повеќе

Дали греалките на гас се поевтини за работа од електричните греалки? - Грејачи на гас

Во принцип, грејачите на гас се поевтини за работа од електричните грејачи. Тоа е затоа што природниот гас е обично поевтин од електричната енергија, па затоа чини помалку да се произведе иста количина на топлина. Дополнително, грејачите на гас често се поефикасни од електричните греалки, така што можат поефикасно да загреат простор користејќи помалку енергија. Сепак,…

Прочитај повеќе

Колку BTU ми требаат за гаража 20×20? -Гаражни грејачи

За да го одредите бројот на BTU (Британски термални единици) што ви се потребни за загревање гаража 20×20, ќе треба да ја пресметате загубата на топлина на просторот. Загубата на топлина на просторот е количината на топлина што просторот ја губи во околината. Ова ќе зависи од фактори како што се…

Прочитај повеќе

Колку долго ѕиден грејач ќе работи на резервоар од 20 lb? - Грејачи на гас

Тешко е да се каже колку долго ѕидниот грејач ќе работи на резервоар со пропан од 20 lb, бидејќи има многу фактори кои можат да влијаат на неговата потрошувачка на гориво, како што се големината и ефикасноста на грејачот, температурата во просторијата и колку често се користи грејач. Во принцип, 20 фунти…

Прочитај повеќе

Колку голем грејач ми е потребен за гаража 24×24? -Гаражни грејачи

Големината на грејачот што ќе ви треба за гаража 24×24 ќе зависи од неколку различни фактори, вклучувајќи ја изолацијата на просторот, температурата што сакате да ја одржувате и колку често се користи гаражата. Во принцип, грејач со рејтинг BTU од околу 30,000 до 60,000 BTU треба да биде доволен…

Прочитај повеќе