Kumaha carana ngadamel tangkal céri potted kulawarga?

Anjeun tiasa nuturkeun metodeu ieu pikeun ngadamel pepelakan pot leutik. Cherry aya di imah.

Anjeun kedah milih taneuh gambut, taneuh keusik sareng pupuk organik pikeun nyiapkeun taneuh keusik kalayan kasuburan anu luhur sareng drainase anu saé.

Anjeun kedah nyiapkeun wadah anu cocog sareng liang solokan, sapertos pot liat.

Anjeun kedah melak siki atanapi pepelakan dina pot taneuh.

Anjeun kedah ngaleupaskeun taneuh pikeun siki sareng kompak taneuh.

Ieu tiasa ngajantenkeun tumuwuh langkung saé dina taneuh baskom.

1. Persiapan taneuh

Mimiti, anjeun kedah nyiapkeun taneuh baskom anu cocog pikeun kamekaran céri.

Anjeun langkung saé nyiapkeun taneuh keusik kalayan kasuburan anu luhur sareng drainase anu saé.

Ieu kanggo ngajantenkeun akar céri langkung saé.

Anjeun kedah milih taneuh daun anu ruksak sareng tambahkeun pasir sareng pupuk organik dina nisbah 5: 4: 1.

2. Pilih wadahna

Upami anjeun hoyong céri potted leutik, Anjeun kudu milih pot liat atawa pot karajinan ukuran luyu salaku wadahna.

Upami anjeun nganggo siki pikeun melak céri, anjeun tiasa nganggo wadah anu diaméterna 10 ~ 15cm sareng jangkungna sakitar 8cm.

Upami anjeun nganggo taneuh pot transplanting tutuwuhan, anjeun kedah milih dumasar kana ukuran pepelakan.

3. Melak pepelakan pot

Nyatana, metode penanaman pot leutik kulawarga céri saderhana pisan.

Upami anjeun melak céri kalayan siki, anjeun tiasa melak langsung kana taneuh pot.

Anjeun kedah ngajaga taneuh beueus.

Anjeun ogé tiasa ngagali céri anu kuat tina taneuh sareng cabut taneuh anu lami tina permukaan akar.

Anjeun kedah cangkok kana taneuh pot sareng kompak taneuh.

4. Manajemén pot

Upami anjeun ngarencanakeun pot céri kalayan siki, anjeun langkung saé milih dinten anu cerah sareng tempat anu garing.

Anjeun kedah cai unggal tilu dinten.

Saatos cangkok pepelakan kana taneuh pot, anjeun kedah nyiram pepelakan saatos taneuh janten bodas.

Ieu pikeun adaptasi akar na kana taneuh anyar.

Ulah langsung ngabuahan.

Leave a Comment