Kumaha motong tangkal céri?

Anjeun kedah prune tangkal céri sapertos kieu.

Métode pruning Cherry béda dina période kamekaran anu béda.

Dina musim semi, anjeun kedah motong luhureun kalapa kalayan panjang 32 ~ 40 cm.

Dina tahap tangkal ngora, anjeun kedah nyisiran sareng motong dahan sareng kalapa anu ditumbuh.

Anjeun kedah ngajaga sudut antara batang sareng cabang sakitar 60 ~ 70 degrees, sarta motong kuncup dina cabang utama.

1. Spring pruning

Spring pruning mangrupakeun titik dasar tina pruning tangkal céri, sarta konci pikeun tumuwuh tutuwuhan ogé perenahna di pruning pucukna.

Coba teu prune teuing nalika tutuwuhan sprouts.

Sacara umum, Anjeun kudu difokuskeun picking jantung sarta motong pondok.

Nalika kalapa tutuwuhan panjangna 32 ~ 40 cm, anjeun kedah neukteuk bagian luhur pas-gancang.

2. Pemangkasan sapling

Pruning tangkal ngora utamana pruning beurat.

Anjeun kedah nyisiran sareng motong dahan sareng batang anu kaleuleuwihi.

Anjeun umumna kudu ngajaga sudut kalapa dina ngeunaan 60 degrees jeung sudut bubuka cabang samping kira 70 degrees.

Anjeun kedah narik cabang utama sareng cabang kana garis anu lempeng.

Anjeun langkung saé henteu ruku dahan sareng dahan utama.

Anjeun kedah motong kuncup dina cabang utama.

3. Pruning di awal buah

Nalika pabrik aya dina tahap awal buah, anjeun kedah fokus kana bedah plastik.

Anjeun kedah neukteuk cabang utama anu padet sareng cabang anu teu teratur anu mangaruhan kaéndahan.

Sacara umum, anjeun kedah motong ti handap ka luhur, sareng ngajaga dahan sareng dahan utama tina saling mangaruhan.

Anjeun kudu motong pondok cabang gurat ipis pikeun ngamajukeun kembangan jeung Fruiting tutuwuhan.

4. Pruning dina tahap buah pinuh

Salila période buah pinuh, Anjeun utamana kudu ningkatkeun ventilasi jeung transmittance cahaya lebar makuta.

Ieu kondusif pikeun ékspansi buah sareng paningkatan ngahasilkeun.

Anjeun tiasa motong dahan nangtung sareng dahan tumpang tindih anu mangaruhan kana kamekaran makuta.

Anjeun kedah leres motong sababaraha cabang Palang sareng daun anu mangaruhan kaéndahan.

Anjeun kudu ngusap kaluar pucuk di luhur pikeun nyegah consuming gizi.

Leave a Comment