Kumaha cara beternak kaktus buntut beurit emas (cleistocactus winterI)

Kaktus buntut beurit emas (cleistocactus winterI) tiasa disebarkeun ku cara ngacabang, motong, grafting sareng nyebarkeun.

Catetan: Golden Rat Tail Cactus boga ngaran ilmiah Cleistocactus winteri.

Kaktus buntut beurit emas (cleistocactus winterI) tiasa disebarkeun ku cara ngacabang, motong, grafting sareng nyebarkeun.

Ramets mangrupikeun metode beternak anu paling sering dianggo.

Nalika kaktus buntut beurit emas (cleistocactus winterI) parantos réngsé, urang milih misahkeun bibit tina pepelakan indung dina musim semi atanapi usum gugur.

Teras we nempatkeun dina lingkungan ventilated nepi ka garing pikeun periode waktu.

Nalika tatu janten garing, urang tiasa motong kana matrix pikeun pangropéa beueus.

Léngkah-léngkah beternak sareng metode kaktus buntut beurit emas (cleistocactus winterI)

1. Ramét rambatan

Ramet mangrupikeun salah sahiji metode rambatan kaktus buntut beurit emas (cleistocactus winterI), sareng éta ogé metode anu biasa dianggo.

Kaktus buntut beurit emas sawawa (cleistocactus winterI) boga dahan gurat jeung bibit dina dasarna.

Dina waktos ieu, urang tiasa milih pikeun breed kaktus buntut beurit emas (cleistocactus winterI) dina musim semi atanapi usum gugur.

Hayu urang misahkeun bibit ti pepelakan indungna heula.

Teras we nempatkeun dina lingkungan ventilated nepi ka garing pikeun periode waktu.

Teras we nempatkeun eta dina matrix pikeun curing.

2. Rambatan motong

Kaktus buntut beurit emas (cleistocactus winterI) ogé tiasa disebarkeun ku cara motong.

Urang tiasa motong batang vigorous tina kaktus buntut beurit emas (cleistocactus winterI) dina April cinyusu atawa September usum gugur.

Sanggeus éta, urang bisa motong kana buah leutik 8 cm sarta nempatkeun dina lingkungan tiis salila kira 2 poé.

Teras urang tiasa motong kana taneuh gambut.

3. Rambatan grafting

Kaktus buntut beurit emas (cleistocactus winterI) ogé bisa baranahan ku cara cangkok.

Urang bisa milih mimiti usum panas ti Méi nepi ka Juni.

Urang bisa milih kaktus pir atawa kaktus columnar tegak salaku rootstock.

Teras urang tiasa neukteuk batang dina luhureun kaktus buntut beurit emas (cleistocactus winterI).

Urang bakal ngajaga eta salila kira 50 poé, sarta posisi grafting bakal cageur.

4. Sowing jeung rambatan

Kaktus buntut beurit emas (cleistocactus winterI) ogé tiasa baranahan ku cara nyebarkeun.

Kaktus buntut beurit emas (cleistocactus winterI) bakal nyumputkeun siki na dina cucuk lemes tina pepelakan saatos kembangan.

Dina waktos ieu, urang tiasa nyabut sareng nyebarkeun kana medium budaya ku cara nyebarkeun.

Dina waktos ieu, urang kedah nyiram dugi ka taneuh parantos baseuh.

Sanggeus éta, urang bisa nempatkeun eta dina lingkungan tiis tur ventilated pikeun pangropéa.

Leave a Comment