Kumaha cara melak tangkal artos (Pachira aquatic) pikeun budidaya hidroponik?

Nalika ngalaksanakeun budaya hidroponik motong cabang pikeun tangkal artos (Pachira akuatik), urang kedah nengetan waktos budaya hidroponik, sareng milih dahan, penanaman cabang sareng manajemén hidroponik.

Catetan: Tangkal artos (Pachira akuatik) dikenal ku nami umumna Malabar chestnut, kacang Perancis, Guiana chestnut, Tangkal Provision, Saba nut, Monguba (Brazil), Pumpo (Guatemala) sareng dijual sacara komersil kalayan nami Tangkal Duit sareng Pabrik Duit. .

Kami biasana ngalaksanakeun budidaya hidroponik dina tangkal artos (Pachira akuatik) dina musim semi sareng usum gugur, sabab tingkat kasalametanna mangrupikeun anu pangsaéna dina waktos ayeuna.

Kahiji, urang kudu nyokot dahan kuat dina tangkal duit (Pachira akuatik).

Jeung urang kudu make péso ka obliquely motong tungtung handap cabang tangkal duit (Pachira akuatik) jeung nerapkeun bubuk rooting ka dinya.

Urang bisa nyiapkeun 5cm diaméterna jeung 10cm wadahna kaca jero pikeun tangkal duit (Pachira akuatik).

Dina waktos anu sami, urang kedah nyuntikkeun sapertilu cai kana wadah gelas sareng nyelapkeun dahan tangkal artos (Pachira akuatik) kana wadahna.

Sajaba ti éta, urang kudu ngaganti cai pikeun tangkal duit (Pachira akuatik) unggal 3-4 poé.

Ieu bakal nyegah tangkal duit (Pachira akuatik) tina kakeunaan panonpoé.

Teras we ngantosan dahan tangkal duit (Pachira akuatik) akar.

1. waktos Hydroponic

Cabang tangkal duit (Pachira aquatic) sabenerna bisa dipaké pikeun rambatan hidroponik.

Sacara umum, tangkal duit (Pachira akuatik) tiasa dibudidayakeun sacara hidroponik dina musim semi sareng usum gugur, sareng tingkat kasalametanna paling luhur dina waktos ayeuna.

Kusabab musim semi sareng gugur mangrupikeun waktos emas pikeun tumuwuh tangkal artos (Pachira akuatik).

Dina waktu ieu, dahan tangkal duit (Pachira akuatik) bakal tumuwuh utamana subur tur mibanda vitalitas kuat.

Sareng dina waktos ieu, tangkal artos (Pachira akuatik) tiasa gampang tumbuh akar anyar dina cai sareng tumbuh kuat dina cai.

2. Pilih dahan

Nyatana, metode motong sareng hidroponik pikeun tangkal artos (Pachira akuatik) saderhana pisan.

Kahiji, urang kudu nyokot dahan kuat nu geus tumuwuh dina tangkal duit (Pachira akuatik) salila kira sataun.

Bréh, urang kedah nyimpen 2-4 daun dina tungtung luhur cabang tangkal duit (Pachira akuatik).

Teras we kedah motong tungtung handap cabang tangkal duit (Pachira akuatik) obliquely kalawan péso.

Leuwih ti éta, urang ogé bisa nerapkeun bubuk rooting kana tatu tina cabang tangkal duit (Pachira akuatik).

Ku cara kieu, sanggeus urang nyelapkeun dahan tangkal duit (Pachira akuatik) kana cai, leuwih gampang pikeun akar jeung bertunas.

3. Penanaman dahan

Urang kudu nyiapkeun wadah kaca 5cm diaméterna jeung 10cm jero pikeun tangkal duit (Pachira akuatik).

Urang kedah ngeusian sapertilu gelas cai bersih.

Teras selapkeun dahan anu dirawat dina tangkal artos (Pachira akuatik) kana wadahna, sareng daun dina dahanna henteu kedah dikotoran ku cai.

Urang ogé nempatkeun tangkal duit (Pachira akuatik) dina tempat tiis tur ventilated pikeun pangropéa.

Dina waktos anu sami, urang kedah ngontrol suhu sakitar 20 ℃.

Teras we ngantosan dahan tangkal duit (Pachira akuatik) akar dina cai.

4. Manajemén hidroponik

Sanggeus urang nyelapkeun dahan tangkal duit (Pachira aquatic) kana wadahna, ulah kakeunaan ku panonpoé.

Ku cara kieu, gampang nyieun akar tangkal duit (Pachira akuatik) teu bisa nyokot akar.

Sareng urang kedah ngarobih cai pikeun tangkal artos (Pachira akuatik) unggal 3-4 dinten.

Upami tangkal artos (Pachira aquatic) dipelakan hidroponik dina usum panas, urang kedah menyemprot cai di sakurilingna.

Ku cara kieu, tangkal duit (Pachira akuatik) bisa gancang akar dina cai.

Saatos dahan tangkal duit (Pachira akuatik) berakar, urang tiasa ngirangan frékuénsi ngarobih cai pikeun éta.

Leave a Comment