Naon anu kedah diperhatoskeun nalika nyongkok tuna Opuntia?

Nalika urang tandur tuna Opuntia, urang kedah milih rootstocks na tandur lamun hawa geus luyu.

Kasuksésan atanapi kagagalan grafting tuna Opuntia kedah utamina difokuskeun kana poin konci ieu:

1. Pilih rootstock.

Biasana, nurutkeun tujuan grafting, urang bisa milih variétas kalawan lalawanan kuat sarta kasaluyuan gampang salaku rootstocks.

Variétas ieu kalebet kaktus landak laut (echinopsis oxygona), kaktus Myrtle biru (myrtillocactus geometrizans), Damnacanthus, buah naga (elenicereus undatus), jsb.

Urang milih rootstocks kalawan akar dimekarkeun, tumuwuh kuat sarta periode tumuwuh, sarta pangaruh grafting téh alus.

Sabalikna, lamun urang milih rootstocks ipis jeung dormant, grafting teu gampang sukses.

2. Suhu kedah pas.

Cangkok teu kedah dilaksanakeun nalika suhu handap, sabab tuna Opuntia eureun tumuwuh di handap 10 ℃.

Leuwih ti éta, Opuntia tuna ogé rentan ka inféksi lamun hawa leuwih luhur ti 30 ℃ atawa asor teuing tinggi.

3. Péso dipaké pikeun grafting kudu seukeut tur beresih tanpa karat atawa kokotor

Péso grafted kudu musnah jeung disinfected, disebutkeun beungeut motong gampang jadi kainféksi.

4. Scion mangrupa rupa buleud.

Nalika grafting, urang mimiti motong luhureun rootstock jeung nyokot sungsum jantung salaku degree.

Kami neukteuk kira-kira 1/3 bagian handap scion sareng align pith jantung dua.

Salaku nyebutkeun mana, bubur kana bubur, daging kana daging, jadi bubur jantung rootstock teu bisa leuwih gede ti diaméter scion incision.

Teras, urang ngabeungkeut pot kembang ku benang katun.

Lamun bal dipaké salaku rootstock, guna nyegah rootstock ti ngaleutikan, urang bisa mupus ujung luar motong tina rootstock.

5. Saatos grafting, urang kudu nempatkeun eta dina lampu diffuse tinimbang paparan langsung.

Urang tiasa cai leres.

Nalika lingkungan geus garing, urang bisa nutupan eta ku kantong plastik sarta ninggalkeun liang leutik pikeun ventilasi.

Nalika cuaca baseuh, urang teu bisa nutupan eta, tapi urang kudu nengetan ventilasi.

Sacara umum, jahitan tiasa dileungitkeun sakitar 5 dinten.

Nalika miceun benang, urang kedah beroperasi taliti tur gently ulah noél scion.

Saatos stitching dihapus, urang kudu nempatkeun eta di tempat teduh pikeun pangropéa salila kira satengah bulan, lajeng laun transisi ka manajemén normal.

Leave a Comment