Kumaha breed wintersweet (Chimonanthus praecox)?

Urang umumna ngagunakeun rambatan grafting jeung ramet ramet pikeun baranahan wintersweet (Chimonanthus praecox).

Wintersweet (Chimonanthus praecox) ngagaduhan seueur metode beternak.

Rambatan grafting sareng ramén ramet biasana dianggo.

Rambatan grafting nyaéta pikeun ngabasmi akar sareng dahan, teras ngahijikeun kambiumna sareng bungkus ku pilem anu tetep seger. Hadé pisan mun éta melak aranjeunna dina taneuh.

Rambatan grafting umumna dilaksanakeun dina musim semi.

Ramet ramet nyaéta ngabagi sistem akar pepelakan indung, teras dipotong sareng ditanam dina taneuh.

1. Rambatan grafting

Metode grafting utama wintersweet (Chimonanthus praecox) nyaéta motong.

Wintersweet (Chimonanthus praecox) dipotong antara Maret sareng April unggal musim semi.

Urang milih ukuran sisikian gandum pikeun motong.

Bréh, urang motong kuncup daun kana scions ngeunaan 6 cm, lajeng nyiapkeun bibit 5 taun Chimonanthus praecox salaku rootstocks.

Sareng potongan rootstock kedah rada panjang.

Urang ngagabung scion ka rootstock jeung smeared eta jeung leutak.

Kami nutup pepelakan gabungan anu dirawat kalayan taneuh.

Sabulan ti harita, lima taun ka hareup, taneuhna tiasa dipiceun, teras anu salamet tiasa dipelakan.

Nalika metik sareng motong bibit dina lima taun ka pengker, jantung kedah dipilih dina waktosna pikeun ngamajukeun pangembangan bibit.

Teras we milih kalapa pikeun budidaya.

Urang kedah milih rootstocks na Scions anu tumuwuh dina taun kadua jeung ngokolakeun kuncup anyar nu tumuwuh sanggeus aranjeunna tumuwuh pageuh.

2. Ramét rambatan

Urang mimitina kudu nyegat strip leutik wintersweet (Chimonanthus praecox) pikeun rametting.

Urang mimitina ngalungkeun taneuh di sabudeureun pepelakan indung, teras dibeulah batang wintersweet (Chimonanthus praecox) nganggo péso, sareng ngajaga sakitar 3 batang per pepelakan.

Teras we mindahkeun batang pamisah ka taneuh anu sanés.

Tungtungna, urang bakal misahkeun wintersweet (Chimonanthus praecox) salila kira 3 taun.

Ku cara kieu, seueur usum tiris (Chimonanthus praecox) tiasa dibiakkan sacara terus-terusan.

3. Sowing jeung rambatan

Urang nyokot heula buah anu geus konéng.

Urang nyandak kaluar siki buah, garing nyimpen eta, jeung antosan nepi ka taun saterusna pikeun sow eta.

Nalika sowing, urang kedah soak siki garing dina 60 degree cai nu ngagolak salila kira sapoe, teras cabut sareng kubur kana taneuh sakitar 5cm.

Nalika sowing, urang kedah henteu ngan nengetan weeding, watering jeung fértilisasi, tapi ogé nengetan drainase.

Leuwih ti éta, urang kudu ngadopsi prinsip euweuh drying, euweuh watering jeung watering teleb.

Leave a Comment