Naon ari buah oray (Salacca zalacca Gaertner Voss)?

Buah oray (Salacca zalaca Gaertner Voss) nyaéta buah anu kasohor di Asia Tenggara.

Catetan: Buah oray anu ngaran ilmiahna salacca zalacca gaertner voss, biasa disebut salak atawa buah kulit oray.

1. Inpo dasar

Buah oray (Salacca zalaca Gaertner Voss) nyaéta buah anu kasohor di Asia Tenggara.

Ieu kagolong kana genus buah oray (Salacca zalacca Gaertner Voss) dina kulawarga lontar, sarta ngaran Latin na Salacca zalacca (Gaertner Voss).

2. Ciri morfologis

Tutuwuhanna sami sareng ramuan kelapa sawit Asia Tenggara, sareng daunna dikelompokeun tina akar, kalayan jangkungna 3 ~ 4 méter.

Kluster buahna dina axils akar sareng daun.

Petiole padet spiny.

The pericarp téh densely burred sarta dioecious.

Daunna dibagi pinnately, sareng pinnae lanceolate atanapi lanceolate linier, sareng bentukna S atanapi arit sacara bertahap nunjuk.

Kusabab buahna sarupa jeung kulit oray, mangka disebut 'buah oray, (Salacca zalacca Gaertner Voss)'.

Buah oray (Salacca zalaca Gaertner Voss) ngabogaan luhur seukeut tur handap buleud, sarta jangkungna ngeunaan 5cm.

Bagian handapna kira-kira 5cm diaméterna.

Pericarp mirip pisan sareng kulit oray, sareng kulit coklat semu beureum sapertos sisik kulit oray.

Cangkang buah oray (Salacca zalacca Gaertner Voss) anu dijual di Indonésia geus di-debur, jadi katingalina mulus. gaduh

Bentuk manusa ngamungkinkeun pikeun jadi ukuran hiji endog, bari sababaraha wangun jeung ukuran leuwih kawas peaches atawa bawang bodas.

Warnana coklat sareng diwangun ku skala leutik.

Bagian luhur unggal skala leutik sigana dipisahkeun tina pericarp, tapi bagian handap disambungkeun babarengan pikeun ngabentuk sakabeh.

Kulitna ipis sareng teuas.

Upami anjeun henteu ati-ati, anjeun malah tiasa ngeruk kulit ramo anjeun.

Seueur jalma bakal sieun tuang buah ieu

Urang mesek kulit, sarta sora mesek bener kawas kulit oray.

Teras we cimata lapisan ipis kulit sareng urang bakal ningali pulpna.

3. Lingkungan tumuwuhna jeung distribusi

Buah oray (Salacca zalacca Gaertner Voss) resep kana iklim lembab tropis.

Suhu sareng kalembaban anu luhur mangrupikeun kaayaan anu penting pikeun kamekaran sareng kamekaranana.

Kaayaan anu paling cocog pikeun kamekaranna nyaéta suhu taunan rata-rata langkung luhur ti 22 ℃, suhu rata-rata dina bulan anu paling tiis langkung ti 18 ℃, sareng kalembaban relatif langkung ti 85%.

Aya kira-kira 14 spésiés buah oray (Salacca zalacca Gaertner Voss) di dunya, sareng disebarkeun di Asia tropis sapertos India, Semenanjung Indocina sareng pulo Malayu.

Indonésia mangrupa nagara kalawan sumber daya plasma nutfah tersukses, téknik budidaya jeung pamekaran pasar lokal buah oray (Salacca zalaca Gaertner Voss).

4. Nilai konci

(1) Ajén gizi

Buah oray (Salacca zalaca Gaertner Voss) beunghar ku gizi.

Ieu salah sahiji variétas kalawan eusi kalium pangluhurna dina bungbuahan.

Eusi pektin na ogé beunghar pisan, sareng mangpaat pisan pikeun otak manusa, ku kituna ngagaduhan reputasi buah mémori.

Bubur oray (Salacca zalaca Gaertner Voss) ngandung bahan anu mangpaat pikeun kulit manusa.

Budak awéwé lokal Indonésia sering ngadahar éta salaku buah kaéndahan.

(2) Pangaruh efficacy

Daging buah oray (Salacca zalaca Gaertner Voss) warnana bodas koneng, tapi karasa garing nalika digigit.

Jeung daging na pisan garing sarta teuas, tapi ogé haseum pisan.

Buah oray (Salacca zalacca Gaertner Voss) diproduksi di Bali, Indonesia anu pangsaéna

Dagingna amis sareng haseum, sareng moal pait, sareng moal karasa garing sareng keras pisan.

Dagingna pinuh, garing kawas apel, jeung inti na relatif leutik, kalawan ambu lampu saeutik.

Buah oray (Salacca zalaca Gaertner Voss) miboga éfék kosmetik.

Bubur oray (Salacca zalaca Gaertner Voss) ngandung bahan anu mangpaat pikeun kulit manusa.

Ku alatan éta, awéwé lokal Indonésia mindeng ngadahar eta salaku buah kageulisan.

Ieu salah sahiji variétas kalawan eusi kalium pangluhurna dina bungbuahan.

Sumawona, eusi pektinna ogé beunghar pisan, sareng mangpaat pisan pikeun otak manusa. Ngagunakeun eta boga reputasi ngabogaan buah memori.

Leave a Comment