Naon metode budidaya sareng pancegahan succulent greenovia dodrantalis (Mawar Gunung)?

Nalika urang ngangkat greenovia dodrantalis (Gunung Mawar), urang kedah masihan cukup lampu.

Catetan: Greenovia dodrantalis, nu ngaran ilmiahna aeonium dodrantale, ilahar disebut greenovia, acuk perawatan succulent atawa gunung ros succulent.

Greenovia dodrantalis (Gunung Mawar) kudu ngagunakeun taneuh leupas sarta breathable.

Urang bisa nambahkeun sababaraha cangkang endog appropriately.

Sarta kami biasana cai eta sabulan sakali, atawa milih soak dina baskom.

Greenovia dodrantalis (Gunung Mawar) peryogi cahaya anu cukup.

Urang bisa nempatkeun eta dina lingkungan ventilated.

Leuwih ti éta, urang kudu nengetan teu cai puseur daun tina greenovia dodrantalis (Gunung Mawar), lamun henteu eta bakal gampang ngabalukarkeun rot jantung.

1. Pilihan taneuh

Greenovia dodrantalis (Gunung Mawar) kedah milih taneuh leupas sarta breathable tur leres nambahkeun sababaraha perlit na cinder.

Urang ogé tiasa nambihan sababaraha buah sareng cangkang endog kana taneuh.

Grup éta henteu ngan ukur tiasa ningkatkeun perméabilitas sareng drainase taneuh, tapi ogé ningkatkeun gizi taneuh, supados langkung nyerep akar. greenovia dodrantalis (Mawar Gunung).

Gizi anu cukup tiasa ngamajukeun kamekaran greenovia dodrantalis (Mawar Gunung).

2. Kontrol nyiram

Greenovia dodrantalis (Gunung Mawar) resep kana lingkungan anu tiis sareng garing, janten urang kedah ngajaga kalembaban hawa anu tangtu.

Urang tiasa nyiram sabulan sakali.

Atanapi urang tiasa nyiapkeun baskom ageung sareng nempatkeun dua per tilu cai di jerona.

Teras we nempatkeun baskom leutik.

Urang ngadagoan taneuh pikeun nyerep cai pikeun sababaraha detik pikeun ngahindarkeun teuing cai jeung ponding, hasilna root rot.

3. kaayaan iluminasi

Greenovia dodrantalis (Gunung Mawar) peryogi cahaya anu cukup.

Nalika panonpoe pinuh, warna daun gunung bakal beureum, sarta éta kacida hias.

Nalika suhu luhur sareng langkung seueur hujan dina usum panas, urang peryogi panyalindungan shading anu pas.

Urang tiasa nempatkeun greenovia dodrantalis (Gunung Mawar) dina lingkungan ventilated.

Jadi évaporasi gancang.

Greenovia dodrantalis (Mawar Gunung) ogé bisa dipelak langsung dina hawa kabuka.

perkawis peryogi perhatosan

Pasir halus jeung gravel kalawan partikel leutik bisa dipilih di handapeun taneuh tina greenovia dodrantalis (Gunung Mawar), sabab sistem akar tina greenovia dodrantalis (Gunung Mawar) relatif leutik.

Upami struktur taneuhna ageung teuing, éta henteu kondusif pikeun kamekaran akar.

Biasana urang henteu nyiram langsung ka tengah daun, upami henteu aya cai di tengah daun, anu rawan manah busuk.

Urang bisa nyeuseup cai nepi ka garing ku swabs katun lajeng nempatkeun eta dina tempat ventilated.

Leave a Comment