Kumaha atuh greecai novia dodrantalis (Mawar Gunung)?

Urang teu kedah cai greenovia dodrantalis (Gunung Mawar) sering teuing dina musim semi sareng usum gugur.

Catetan: Greenovia dodrantalis, nu ngaran ilmiahna aeonium dodrantale, ilahar disebut greenovia, acuk perawatan succulent atawa gunung ros succulent.

Urang teu kedah cai greenovia dodrantalis (Gunung Mawar) sering teuing dina musim semi sareng usum gugur.

Biasana urang tiasa nyiram saminggu sakali.

Dina usum tiis, urang kudu ngurangan jumlah watering.

Urang tiasa nyiram unggal dua minggu.

Nalika éta dormant kusabab suhu anu luhur dina usum panas, urang tiasa nganggo kaléng nyiram pikeun menyemprot daunna sakali sadinten isuk-isuk sareng sore.

Salila periode tumuwuhna, urang bisa ngajaga taneuh rada beueus.

Métode penyiraman greenovia dodrantalis (Mawar Gunung)

Nalika ngangkat greenovia dodrantalis (Gunung Mawar), loba jalma teu nyaho kumaha carana cai greenovia dodrantalis (Mawar Gunung).

Kanyataanna, greeNovia dodrantalis (Mawar Gunung) nyaéta tutuwuhan succulent toleran halodo.

Aya seueur hal anu kedah diperhatoskeun nalika nyiram.

Upami panyiraman henteu cekap atanapi kaleuleuwihan, éta bakal mangaruhan kamekaran normal pepelakan.

Urang kedah henteu sering nyiram dina musim semi sareng usum gugur, upami henteu, éta bakal gampang ngakibatkeun waterlogging sareng buruk akar na.

Biasana urang tiasa nyiram saminggu sakali.

Dina usum tiis, urang kudu ngurangan jumlah watering, sabab watering kaleuleuwihan teu gampang pikeun tutuwuhan pikeun nyimpen panas jeung salamet usum tiris aman.

Urang tiasa nyiram unggal dua minggu.

Greenovia dodrantalis (Gunung Mawar) laun-laun bakal asup kana periode dormansi kusabab suhu anu luhur dina usum panas, janten sakedik paménta cai dina waktos ayeuna.

Tapi, suhu ambient langkung luhur sareng évaporasi cai langkung gancang.

Ku kituna, urang tiasa nganggo kaléng nyiram pikeun menyemprot daunna unggal isuk atanapi sonten.

Ieu henteu ngan ukur tiasa ngirangan suhu ambien, tapi ogé nambihan cai kana pabrik.

Upami bibit karek dipelak, nyiram henteu kedah kaleuleuwihi.

Urang tiasa nuturkeun prinsip ningali garing sareng ningali baseuh.

Urang tiasa ngalelepkeun pot kembang langsung kana cai sababaraha detik teras cabut.

Tapi urang kedah ati-ati henteu tuang cai kana tengah daun, upami henteu gampang nyababkeun daunna rot.

Salila periode tumuwuhna, urang bisa ngajaga taneuh rada beueus.

Leave a Comment