kumaha upami greenovia dodrantalis (Mawar Gunung)?

If greenovia dodrantalis (Mawar Gunung) geus garing, urang bisa soak dina cai rooting sarta melak dina taneuh gizi beueus.

Catetan: Greenovia dodrantalis, nu ngaran ilmiahna aeonium dodrantale, ilahar disebut greenovia, acuk perawatan succulent atawa gunung ros succulent.

If greenovia dodrantalis (Mawar Gunung) geus garing, urang bisa soak dina cai rooting sarta melak dina taneuh gizi beueus.

Teras we nempatkeun dina tempat anu tiis pikeun pangropéa.

Nalika kuncup sareng daun anyar tumbuh, urang tiasa ngalaksanakeun pangropéa normal.

Dina usum panas, éta bakal asup kana kaayaan dormant sareng garing.

Ieu normal.

Bakal balik deui ka kaayaan aslina dina usum gugur.

GreeNovia dodrantalis (Mawar Gunung) ngalakukeun solusi

Kumaha lamun urang manggihan éta greenovia dodrantalis (Mawar Gunung) garing nalika urang melak greenovia dodrantalis (Mawar Gunung)?

Urang tiasa soak greenovia dodrantalis (Gunung Mawar) dina cai rooting satengah jam.

Tapi urang kedah ati-ati ulah ngantep dahan keuna kana cai.

Teras we melakna dina taneuh anu bengong sareng subur sareng ngajaga taneuh beueus.

Teras kami nempatkeun éta dina tempat anu tiis sareng berventilasi pikeun pangropéa, sareng urang tiasa ngantosan dugi ka berkecambah sareng tumbuh.

If greenovia dodrantalis (Gunung Mawar) tumuwuh kuncup lembut, urang lalaunan bisa mindahkeun ka tempat kalawan cahya panonpoé pikeun konservasi.

Cahaya anu ditampi unggal dinten sahenteuna sahenteuna 6 jam, upami henteu, éta gampang dilaksanakeun pikeun waktos anu lami.

Urang ogé kedah ngajaga ventilasi lingkungan.

Jeung suhu lingkungan tumuwuhna kudu dijaga dina ngeunaan 20 ℃.

Ieu kondusif pikeun tumuwuhna sarta bisa ningkatkeun daya tahan kasakit na.

Saatos suhu ngahontal 30 ℃ dina usum panas, greenovia dodrantalis (Gunung Mawar) bakal asup kana kaayaan dormant.

Dina waktos ieu, daunna bakal ngaleutikan sareng kerut, sareng dahan sareng batangna bakal lemes.

Ieu mangrupikeun fenomena normal sareng ukuran panyalindungan diri.

Dina ahir usum panas, nalika suhu turun, daunna bakal mekar sareng dahanna bakal uih deui ka aslina green jeung kaayaan lempeng.

Nalika nyiram, urang ogé kedah nengetan henteu naburkeun cai dina daun greenovia dodrantalis (Gunung Mawar), upami henteu daunna bakal rot.

Hadé pisan mun urang nyiram cai sapanjang ujung pot kembang.

Lamun hawa ambient leuwih handap 10 ℃, tumuwuhna bakal kapangaruhan.

Janten dina usum tiis, urang kedah nempatkeun éta dina tempat anu haneut di jero ruangan pikeun pangropéa.

Leave a Comment