Kumaha ngajaga apel cucuk potted (Datura stramonium)?

Apel cucuk potted (Datura stramonium) kedah ngagentos pot sacara teratur, sareng cai sareng pupuk kedah wajar.

Catetan: Apel duri, anu namina ilmiahna datura stramonium), biasa katelah apel duri, jimsonweed (jimson weed), snare setan, atanapi tarompet setan.

Dina prosés penanaman apel cucuk (Datura stramonium), langkung saé nyampur 3 bagian taneuh keusik, 3 bagian taneuh daun anu ruksak anu ngandung humus sareng 2 bagian vermiculite pikeun ngadamel taneuh budidaya.

Urang tiasa masihan cukup cahaya dina musim semi, gugur jeung usum tiis.

Urang biasana nempatkeun eta ku jandela nyanghareup kidul.

Sateuacan ngantunkeun kamar di cinyusu, urang kedah ngarobih baskom sakali sareng turutan prinsip pupuk ipis sareng sering dianggo.

Métode budidaya apel duri (Datura stramonium)

1. Taneuh anu cocog

Kumaha ngawétkeun taneuh cucuk mangrupikeun faktor penting dina taneuh apel.

Sebaran akar apel cucuk potted (Datura stramonium) deet.

Biasana salamet dina taneuh keusik anu leupas, subur sareng lemes.

Salila pot, urang tiasa pinuh nyampur 3 bagian taneuh keusik, 3 bagian taneuh daun ruksak ngandung humus sarta 2 bagian vermiculite pikeun nyieun taneuh budidaya.

Sateuacan lebet kana baskom, urang tiasa nambihan pasir kasar kira-kira 2cm di handapeun baskom salaku lapisan drainase.

2. Lingkungan konservasi

Sapertos kalolobaan pepelakan pot, apel duri (Datura stramonium) ogé resep cahaya anu haneut sareng ngahindarkeun cahaya langsung anu kuat.

Dina usum panas, urang kudu mindahkeun eta jero rohangan pikeun shading pikeun nyegah ngaduruk kembang jeung daun apel Thorn (Datura stramonium).

Dina tahap tumuwuh, éta cocog pikeun tumuwuh dina 15 ~ 25 ℃.

Urang tiasa masihan cukup lampu di cinyusu, gugur jeung usum tiis, sarta kami biasana nempatkeun eta ku jandela nyanghareup kidul.

3. Baskom ngarobah perlakuan

Potted Thorn apal (Datura stramonium) kembang tumuwuh gancang, utamana saméméh jeung sanggeus ninggalkeun kamar di cinyusu, jadi urang kudu ngarobah pot dina waktu salila pangropéa.

Nalika urang ngarobih pot, urang ogé kedah motong dahan sareng daun kalayan leres.

Urang utamana motong dahan sésa jeung akar layu.

Sanggeus ngaganti pot, pepelakan anu nembé dipelak bakal langkung éndah sareng dahan sareng daunna langkung padet.

4. syarat ngabuahan

Apel duri pot (Datura stramonium) resep kana pupuk organik busuk, sareng umumna henteu nganggo pupuk kimia, tapi ogé ngalarang pupuk kandel sareng pupuk kandel.

Urang utamana nyokot pupuk ipis jeung sering aplikasi salaku prinsip fértilisasi.

Dina periode pertumbuhanana, urang tiasa nerapkeun pupuk saminggu sakali, sareng kandang busuk sareng kueh kacang tiasa dianggo.

Nalika usum tiris dugi ka dormansi, urang kedah ngeureunkeun ngabuahan.

5. Uap cocog

Waktu nyiram apel cucuk potted (Datura stramonium) robih kalayan paningkatan suhu.

Nu leuwih luhur suhu, urang kudu ningkatkeun kali watering sasuai, tapi ulah cai teuing ngabalukarkeun ponding.

Dina usum panas, urang tiasa nyiram dua kali dina isuk sareng sore.

Dina musim semi sareng usum gugur, urang nyiram unggal dua dinten atanapi langkung.

Dina usum tiis, nalika urang ningali taneuh baskom garing, urang kedah cai sakali.

6. Panyakit

Titik hideung mangrupikeun panyakit umum tina apel cucuk potted (Datura stramonium), janten urang kedah nengetan khusus nalika perawatan.

Titik hideung biasana nunjukkeun yén daunna hideung, sareng daunna ragrag awal, sareng tungtungna sadayana pepelakan maot.

Ku alatan éta, urang kudu menyemprot 50% solusi Tuvalu unggal minggu séjén saméméh awal kasakit, sarta eta tiasa mujarab pikeun 3 ~ 4 kali.

Leave a Comment