Kumaha dahar buah oray (Salacca zalaca Gaertner Voss)?

Buah oray (Salacca zalaca Gaertner Voss) tiasa didahar atah, digoréng, diasinkeun, direndam dina anggur, atanapi dicelup dina gula.

Catetan: Buah oray anu ngaran ilmiahna salacca zalacca gaertner voss, biasa disebut salak atawa buah kulit oray.

Buah oray (Salacca zalacca Gaertner Voss) ngawujudkeun jinis anyar buah aheng anu populer pisan ayeuna.

Ieu dingaranan sabab pola dina penampilan na sarupa pola oray.

Kumaha dahar buah oray (Salacca zalaca Gaertner Voss) nyaéta naon anu seueur anu hoyong terang.

Kanyataanna, aya lima cara dahar eta.

Ieu bisa didahar atah, goreng, asin, soaked dina anggur, atawa dipped dina gula.

Nanging, kumargi kulit orayna ipis sareng keras, urang kedah ati-ati ngeruk leungeun nalika mesek.

1. Salaka 5 rupa. Perancis

(1) Daharna atah

Seueur jalma anu sieun tuang buah oray (Salacca zalacca Gaertner Voss) nalika ningali bentukna.

Tapi buah oray (Salacca zalacca Gaertner Voss) sabenerna mangrupa buah nikmat.

Cara panggampangna pikeun ngadahar éta nyaéta mesek sareng tuang atah.

Najan kitu, urang kudu dicatet yén buah oray (Salacca zalacca Gaertner Voss) boga kulit oray teuas tur ipis.

Jadi urang kudu ati-ati ulah nyeri leungeun nalika mesek.

Urang mesek dagingna bodas jeung dahar.

(2) Buah oray goreng (Salacca zalaca Gaertner Voss)

Kanyataanna, buah oray (Salacca zalacca Gaertner Voss) ogé bisa didahar sanggeus digoréng, sarta rasana amis pisan jeung garing.

Buah oray (Salacca zalaca Gaertner Voss) asalna ti Indonésia.

Di ditu, loba jalma biasa ngagoreng.

Urang ngan mesek buah oray (Salacca zalacca Gaertner Voss) jeung potong buah.

Teras kuring aduk tumis sareng tambahkeun uyah sareng kecap sacukupna.

Aya ogé loba tempat di kidul Cina nu stew buah oray (Salacca zalacca Gaertner Voss) jeung bahan séjén, sarta rasa ogé pohara alus.

(3) Acar jeung didahar

Buah oray (Salacca zalaca Gaertner Voss) mangrupikeun cara tuang anu populér. Salian dahar atah, éta didahar sanggeus pickling.

Di loba tempat di Asia Tenggara, aranjeunna marinate buah oray (Salacca zalacca Gaertner Voss) jeung uyah atawa gula, ngégél jeung hawa kana preserves jeung bungbuahan garing.

Rasana ngeunah.

Buah manisan sareng buah garing sapertos kitu ogé dipikacinta ku seueur jalma, sareng réspon pasar ogé saé pisan.

(4) Buah oray, (Salacca zalacca Gaertner Voss)

Rasa buah oray (Salacca zalaca Gaertner Voss) rada istimewa.

Cai mibanda seungit sanggeus brewing

Urang. Sanggeus fermentasi, éta dijieun jadi buah oray (Salacca zalacca Gaertner Voss) anggur, nu ogé bakal refreshing sanggeus nginum.

Urang mesek buah oray (Salacca zalacca Gaertner Voss) jeung cabut inti na, nyaeta, siki.

Teras kami motong bubur kana blok, tuang kana botol anu disegel, lapisan bubur sareng lapisan gula, sareng tungtungna tuang kana Baijiu pikeun nutupana. Anjeun tiasa nginum dina dua bulan.

(5) Buah oray (Salacca zalacca Gaertner Voss)

buah oray (Salacca zalaca Gaertner Voss) ogé bisa didahar kalawan noda gula, sarta rasa ogé pohara alus.

Urang mesek heula kulit buah oray (Salacca zalacca Gaertner Voss), teras cabut inti.

Teras we ngumbah bubur sareng potong buah leutik.

Teras we nyandak jumlah gula anu pas sareng tuang minyak kana panci panas.

Saatos minyak haneut, tuang gula sareng kulub kana sirop kandel.

Tungtungna, urang ngan tuang daging buah oray (Salacca zalacca Gaertner Voss) kana pot jeung nempelkeun bubur jeung sirop, lajeng urang bisa dahar kaluar tina pot.

2. Buah oray (Salacca zalaca Gaertner Voss) tabu

(1) Hindarkeun dahareun pikeun ibu hamil

Buah oray (Salacca zalacca Gaertner Voss) mangrupikeun buah anu bergizi pisan, sareng seueur anu resep ngadahar éta.

Tapi ngan ibu hamil teu diwenangkeun dahar.

Awéwé hamil lemah, tapi buah oray (Salacca zalacca Gaertner Voss) nyaéta buah anu tiis pisan.

Lemah ibu hamil bakal ngabalukarkeun ngarareunah sakali maranéhna dahar eta.

Lamun geus serius, malah bakal ngabalukarkeun aborsi, jadi ibu hamil kudu nyingkahan dahareun.

(2) Jalma anu kakurangan panas henteu kedah tuang

Buah oray (Salacca zalacca Gaertner Voss) mangrupikeun buah anu tiis sareng cocog pikeun dikonsumsi dina usum panas.

Sareng cocog pikeun jalma anu ngagunakeun otak sareng panonna kanggo waktos anu lami.

Sanajan kitu, jalma kalawan panas virtual kedah nyobian teu dahar buah oray (Salacca zalaca Gaertner Voss).

Sumawona, buah oray (Salacca zalaca Gaertner Voss) ngandung kalori anu luhur. Jalma anu panas virtual gampang ngabalukarkeun gejala batuk saatos tuang, anu henteu nguntungkeun pikeun pamulihan fisik.

(3) Ulah nyabut pedicle pikeun beberesih

Buah oray (Salacca zalacca Gaertner Voss) asalna ti Indonésia jeung tempat séjén.

Éta mangrupikeun buah tropis.

Pikeun nyegah serangga sareng hama nalika penanaman, disemprot ku seueur péstisida.

Nalika ngabersihkeun, urang henteu kedah nyabut pedicle buah.

Sakali pedicle dicabut, cai anu dikumbah tina kulitna bakal balik deui ka pulp, anu gampang ngotoran pulp.

Ieu bakal ngajadikeun jalma anu ngadahar bubur buah ngagaduhan kamungkinan diare sareng nyeri beuteung.

(4) Hindarkeun kadaharan seger

Buah oray (Salacca zalaca Gaertner Voss) buah ieu kedah seger.

Sakali teu seger, buah bakal langsung goréng.

Ku cara kieu, bakal aya seueur racun dina situs rusak.

Sanajan aya saeutik buruk, sakabeh buah teu bisa didahar.

Tong ngagaleuh buah oray (Salacca zalacca Gaertner Voss) anu bakal buruk salami katingalina basi, sabab bakal ngarareunah awak manusa saatos tuang.

Kacindekan: ngaliwatan bubuka di luhur, kuring yakin anjeun geus nyaho kumaha carana dahar buah oray (Salacca zalacca Gaertner Voss).

Kanyataanna, éta alus pikeun dahar buah oray (Salacca zalacca Gaertner Voss), acar, soak dina anggur jeung gula.

Pilih hiji sareng cobian!

Leave a Comment