Kumaha tandur wintersweet (Chimonanthus praecox)?

Aya metode grafting umum sapertos chitersweex sareng winprun.

Aya metode grafting umum sapertos chitersweex sareng winprun.

Metodeu motong utamana dilaksanakeun dina Maret unggal taun.

Urang milih siki ukuran gandum gandum, sarta nimba kira-kira hiji taun cabang kandel tina rupa ningkat wintersweet (Chimonanthus praecox) pikeun motong.

Metodeu motong pucukna ngagunakeun wintersweet huntu anjing (Chimonanthus praecox) salaku rootstock jeung wintersweet kualitas luhur (Chimonanthus praecox) salaku scion.

Kami milih kuncup sareng gagang kai, selapkeun kuncup kana alur kuncup, teras ngabeungkeut ku pilem.

1. Métode motong

Metodeu motong utamana dilaksanakeun dina Maret unggal taun.

Hayu urang mimiti milih kuncup lembut ukuran séréal gandum.

Salaku tambahan, urang kedah milih dahan atah anu langkung kuat sakitar sataun tina rupa-rupa wintersweet (Chimonanthus praecox) sabulan sateuacan motong.

Teras we motong tip sareng motong kana panjangna 6-7cm.

Teras we motong péso obliquely ngeunaan 1cm ti tukang kuncup ceuli, ninggalkeun 3/1 tina xilem.

Panjang lamping kira-kira 3-5cm, sareng lampingna kedah lemes sareng lempeng.

Bagian tukang lamping dipotong ku lamping panjang 1 cm, anu bentukna ngaganjel, sareng 1-2 pasang kuncup disimpen dina scion.

Lajeng motong kana bentuk jeung xilem saeutik dina lima taun.

Batang akarna kedah amis (Chimonanthus praecox) sareng huntu anjing salami 3 dugi ka 4 taun.

Urang raratakeun akar di tempat anu kulitna kandel sareng mulus, teras motong xilem korteks sacara vertikal 3-4cm.

Teras selapkeun tina xilem salami lima taun sareng ngantepkeun scion cambium nempel caket kana kambium dina dua sisi kayu anu dipotong.

Teras we disegel ku leutak.

Urang tiasa ngégél scion ku taneuh leupas.

2. Irisan beuteung

Kami nganggo cabang taun ayeuna salaku scions.

Teras we motong tempat dina Rootstock pikeun grafted obliquely, sarta jerona kudu ngahontal 3/1 tina ketebalan rootstock, sarta incision nyaeta ngeunaan 2-3cm panjangna.

Urang motong batang dina sisi pucukna terminal bagean scion obliquely, sarta panjang motong sarua jeung panjang motong rootstock nu.

Teras we motong lamping leutik 1cm panjang dina tonggong raray, teras gently nyorong rootstock jauh ku leungeun jeung selapkeun scion.

Urang kudu nyieun beungeut cut panjang deukeut xilem rootstock jeung align dua cambium.

Tungtungna, urang tiasa dasi panganteur pageuh jeung strips plastik.

3. Métode motong pucukna

Urang milih wintersweet huntu anjing (Chimonanthus praecox) salaku rootstock, sarta nyokot Wintersweet unggulan (Chimonanthus praecox) cabang taun éta salaku scions, sarta sékrési dahan jeung daun wajib lumaku.

Urang milih kuncup axillary kalawan handles kai, motong aranjeunna jero kana xilem, lajeng nempatkeun eta dina sungut pikeun disambungkeun.

Urang neukteuk pucuk axillary di bagian handap rootstock, selapkeun pucukna grafted kana alur pucukna rootstock, lajeng meungkeut eta kalawan pita pilem.

tatu bisa healed dina 7 ~ 10 poé.

Leave a Comment