Naon metode budidaya sareng pancegahan Agave potatorum?

Kentang agave biasana disebarkeun ku motong atanapi cabang.

1. Ciri jeung kabiasaan tumuwuh

Agave potatorum ngagaduhan pepelakan pondok.

Dasar daunna dikelompokeun sareng disusun dina bentuk rosette.

Daunna bentukna obovate, panjangna 20-25 cm sareng rubak 9-11 cm.

Dasarna sempit, kandel, sareng bodas kulawu atanapi cyan lampu.

Ujung daun sareng ujung daunna ditutupan ku cucuk coklat poék, sareng ujung daunna ngagaduhan huntu gergaji anu tibalik.

Éta henteu gaduh petiole.

Gampang gaduh murangkalih di sabudeureun pabrik sareng dip éta.

Inflorescence na jangkungna 3 méter, sareng diaméter kembangna sakitar 5 cm, sareng koneng green.

Cai mibanda adaptability kuat, résistansi tiis sarta lalawanan sahadé slight, tapi sieun logging cai.

Suhu anu cocog pikeun tumuwuhna nyaéta 15-25 ℃.

Leuwih ti éta, merlukeun taneuh keusik jeung lapisan taneuh jero, kasuburan jeung drainase alus.

Éta resep lingkungan anu haneut, garing sareng cerah.

2. Métode beternak

Agave potatorum lolobana dipaké pikeun motong atawa branching.

Dasar batangna gampang digarap sareng melak pepelakan ngora.

Urang tiasa megatkeun kaluar pepelakan ngora nalika ngarobah pot di cinyusu, lajeng motong aranjeunna misah.

3. Manajemén budidaya

Urang tiasa melak atanapi ngarobih pot dina musim semi.

Biasana ngagunakeun pepelakan pot sareng usum tiris di jero ruangan.

Taneuh baskom kedah bengong sareng subur.

Urang bisa ngagunakeun taneuh budaya dicampur taneuh daun ruksak, taneuh kebon jeung keusik kasar.

Upami anjeun tiasa nambihan jumlah pupuk kuéh organik anu saluyu, pangaruhna langkung saé.

Urang teu kudu sering ngaganti pot.

Nalika sistem akar pinuh dina taneuh mangaruhan watering, urang kudu ngarobah pot jeung taneuh dina waktu, sarta motong sababaraha akar heubeul jeung akar maot pikeun tumuwuh.

Urang henteu kedah melak éta di luar.

Agave potatorum resep sinar panonpoé anu loba pisan sareng lemes.

Jeung urang kudu ngadalikeun Uap bener.

Salila periode tumuwuhna, urang umumna nempatkeun eta di lingkungan cerah, haneut tur garing iwal ti éta utamana panas dina usum panas jeung perlu ngiuhan.

Dina usum tiis, urang kedah ngajaga taneuh baskom garing sareng nempatkeun di jero ruangan di tempat anu cerah.

Sareng urang ngajaga suhu di luhur 4 ℃.

4. Nyiram

Agave potatorum resep lingkungan taneuh garing sareng gaduh kasabaran halodo anu kuat.

Salila tumuwuhna, urang kedah leres ngadalikeun watering.

Ieu diperkirakeun yén urang kedah ngawasaan prinsip no watering, euweuh watering, euweuh irung runny tur hadé garing ti baseuh.

Leuwih ti éta, urang kudu nyingkahan ékonomi cai sering.

Lamun taneuh baskom beueus sarta waterlogged, bakal ngabalukarkeun daun konéng sarta akar ruksak.

Tapi henteu kedah garing teuing, upami henteu, pepelakan bakal tumbuh lalaunan atanapi bahkan lirén.

Jeung daun bakal jadi taram jeung kurang luster.

Dina usum panas, urang kedah ningkatkeun watering sareng menyemprot 7jc ka pepelakan.

Éta tiasa ngajaga daun green.

Salila dormancy usum tiis, urang kudu ngadalikeun watering jeung ngajaga taneuh baskom rélatif garing.

Suhu rendah sareng taneuh baskom teuing baseuh henteu nguntungkeun pikeun usum tiris usum tiris anu aman.

5. Ngabuahan

Agave potatorum tahan kana taneuh tandus.

Kusabab tumuwuhna leutik, teu merlukeun loba pupuk.

Kami nerapkeun pupuk anu digabungkeun sareng nitrogén, fosfor sareng kalium sabulan sakali pikeun ngajantenkeun pepelakan tumbuh séhat sareng ngajantenkeun jarum coklat beureum sareng belang anu éndah langkung terang.

Urang kudu nengetan pupuk ipis jeung nerapkeun pupuk leuwih, sarta ulah aya pupuk kandel, sabab pupuk kandel gampang menyakiti akar.

Saatos usum gugur, urang tiasa nerapkeun pupuk fosfor sareng kalium 1 ~ 2 kali sareng ngeureunkeun panawaran pupuk nitrogén.

Ieu kondusif pikeun overwintering aman pepelakan.

Nalika dormant dina usum tiis, urang kudu eureun fertilizing.

6. Pruning

Paling pruning fleshy basajan, sakumaha agave potatorum.

Nalika daun anu lami dina dasarna layu, urang tiasa motong aranjeunna dina waktosna.

7. Ngaktipkeun Baskom

Kusabab pertumbuhanana anu laun, Agave potatorum henteu kedah sering-sering ngagentos pot.

Ngan lamun aya leuwih tillers tumuwuh di rhizome, urang kudu ngahurungkeun pot pikeun eta.

Sacara umum, baskom dibalikkeun sakali unggal 2 ~ 3 taun.

Sareng péngkolan baskom kedah dilaksanakeun dina musim semi atanapi awal usum panas.

Nalika ngarobah pot, urang kedah neukteuk sababaraha akar anu lami sareng ruksak, ngajaga akar bodas anu énggal sareng ngagentos taneuh énggal.

Éta resep loam keusik anu subur, bengong, lemes sareng ngandung jumlah kapur anu pas.

Ku alatan éta, matrix na bisa disiapkeun kalawan taneuh daun ruksak, taneuh kebon, keusik kasar jeung bahan séjén, sarta jumlah luyu bahan calcareous kayaning bubuk tulang atawa bubuk cangkang ditambahkeun.

Pikeun princess princess agave potatorum brocade sareng variétas sanésna, langkung saé urang melak éta kalayan taneuh giok beureum kasar.

8. Kadali hama

Agave potatorum ngagaduhan bintik daun, antraks, kapang abu, serangga skala, lalat bodas sareng hama sanésna.

Dina hal karuksakan bintik daun, urang tiasa menyemprot solusi Bordeaux (1: 1: 100) sababaraha kali pikeun kontrol.

Hama na kalebet serangga skala sareng kutu kebul.

Dina waktos ayeuna, urang tiasa menyemprot 40 {BF} Omethoate EC 1500 kali.

Leave a Comment